Davina en Karlien bezoeken een aantal projecten in Mihintale (05/2019)

Bezoekjes aan de kindjes en scholen in Mihintale:

 

Op woensdag 1 mei arriveerden we met onze vrienden in Mihintale en gingen onmiddellijk op pad met Linda.
Er stonden 6 bezoeken aan sponsorkindjes op de planning. Op vrijdag 3 mei bezochten we de overige 6 kindjes, enkele kleuterscholen en de middelbare school van de dochter van Gamini.
We vielen van de ene verbazing in de andere, vooral in de positieve zin.
Er waren gezinnen die vermoedelijk het kleine financiële duwtje in de rug aangrepen om zelf ook één en ander te verwezenlijken.
Eén huis was zelfs totaal onherkenbaar geworden: waar ze drie jaar geleden nog in twee stalletjes leefden, woonden ze nu in een mooi huis met afgewerkte vloeren en plafonds.
Een ander huis was verdubbeld in grootte dank zij Davina die de kosten hiervoor op zich genomen had.
Ook de huizen die drie jaar geleden in opbouw waren, werden nu reeds bewoond.
Anderzijds kregen we ook de nieuwe sponsorkindjes te zien, die nog in grote armoede leven.
Hopelijk hebben hun ouders nu ook de moed om te werken en te sparen voor een betere toekomst.
Naast de bezoekjes aan onze sponsorkindjes, wilden we ook graag een héél arm gezin bezoeken waar we onze laatste spullen konden achterlaten.
Iedereen was enorm aangegrepen toen we vernamen in welke armoede die mensen leefden en we hopen uit de grond van ons hart dat er vlug een financiële adoptie kan geregeld worden voor hen.

 

Nadat we van de grootste emoties bekomen waren, bezochten we een aantal kleuterschooltjes die door de vzw Adoptie Sri Lanka gebouwd werden.
Het waren stuk voor stuk pareltjes. De schooltjes waren jammer genoeg gesloten omwille van de terroristische aanslagen van 21 april.
We geloven er rotsvast in dat de juffen in hun mooie klasjes hun uiterste best zullen doen om de kleuters voor te bereiden op het eerste leerjaar.

 

We brachten ook nog een bezoek aan de middelbare school van Shashini, de dochter van medewerker Gamini.
Wat een verschil met de schooltjes van onze vereniging! De middelbare scholen zijn in beheer van de overheid en zijn echt wel aan renovatie toe!
De watertoren, door onze vereniging gebouwd, vormt een onderdeel van de school.
Bij de school is er een gebouw in opbouw op kosten van VZW Adoptie Sri Lanka. Dit zal later dienen voor oa. Engelse les en schaakles.
We zijn benieuwd om bij ons volgende bezoek te ontdekken wat er van dit gebouw geworden is.