Bouw van kleuterscholen in Kahatagasdigliya en Wagahapuwewa (09/2020)

Op 22 juli werd de eerste steen gelegd van de nieuwe Sithumina kleuterschool in Kahatagasdigliya. Dit stadje ligt op 25 km ten noorden van Mihintale. Twee maanden later was de school volledig afgewerkt. Op 23 september 2019 werd ze, onder grote belangstelling van de plaatselijke bevolking, plechtig geopend. Daarbij konden de kleuters en de juffen ook de 2 toiletten en de speeltuin in gebruik nemen.
Op 2 oktober werd het werk aangevat om een nieuwe kleuterschool te bouwen in Wahagahapuwewa, een dorpje gelegen op 35 km ten noorden van Mihintale. Ook hier werd een speeltuin voorzien.
Op 1 januari werd er kiribath (melkrijst) gekookt voor de kleuters, hun kleuterleidsters, ouders en andere dorpelingen. Iedereen smulde van de rijstebrij met dadels en rozijnen. Op 12 januari 2020 werd ook deze school geopend. Hier werden de werken, omwille van de hevige moesson, enkele dagen stilgelegd. Vandaar dat de kleuters de eerste dagen van het nieuwe schooljaar nog hun noodlokaal moesten gebruiken, maar na 1 week konden ze hun intrek nemen in het gloednieuwe gebouw. Alle mensen uit het dorp en uit de omliggende gemeenten zijn ontzettend dankbaar dat ze voortaan hun kinderen naar de nieuwe kleuterschool kunnen brengen.

Kahatagasdigliya:

      

Wahagahapuwewa: