Veel gestelde vragen

Wat kan men daar met die (relatief) kleine som geld doen ?

Vermits het leven in Sri Lanka veel goedkoper is, kan men daar veel meer doen met dat geld. De kinderen die via ons financieel geadopteerd worden, komen uit zeer arme gezinnen. Vaak is de moeder weduwe en uitkeringen zoals bij ons kent men niet in Sri Lanka.
Officieel is onderwijs gratis, maar er blijven toch enkele tientallen euro’s te betalen. De kinderen hebben ook een boekentas nodig en dat is voor velen al onbetaalbaar.
De aanschaf van een boekentas, van een minimum aan schoolgerief en degelijke schoenen bv. kan beslissend zijn om dat kind al dan niet naar school te laten gaan.
En wie zal de dokter betalen als het kind ziek is ? Wat wanneer het water door het dak sijpelt ? Wat wanneer de vader in het hospitaal terechtkomt of wanneer een broer of zus een been breekt ?
Er zijn zoveel omstandigheden waarin elke financiële bijdrage redding brengt !

Ons kind schrijft ons niet (meer), maar ik wil toch graag wat nieuws. Wat kan ik doen ?

1e stap: nogmaals een brief schrijven en enkele weken wachten.
2e stap: naar de school van het kind schrijven voor meer informatie.
3e stap: indien in jouw dossier een adres vermeld is van de adoptievereniging in Sri Lanka, naar dat adres schrijven.
Zo niet, neem dan contact op met Linda Stabel. Haar adres in Sri Lanka : 4th Lane, Watertank Road, Mihintale. Haar e-mail is: lindastabel@gmail.com.
Een gouden raad: misschien is het voor je kind moeilijk om aan omslagen voor luchtpost en aan zegels te geraken. Interessant is zelf een paar omslagen met je adres erop en, indien mogelijk, Srilankaanse postzegels naar je kind op te sturen. Voor zover wij ze in voorraad hebben, zullen we je daarbij helpen. Je kan ze aanvragen bij Diane Stabel te Duffel, tel. 015/314355.

Ons kind vraag om (extra) geld. Wat moet ik doen ?

Er zijn zoveel redenen om geld te vragen. Ze zijn arm en de nood is groot. Je kind vraagt misschien geld voor een boekentas, een fiets, een blokfluit voor de school, geld voor de lessen Engels, voor dokterskosten… Denk daarbij dat voor hen alle buitenlanders ‘schatrijk’ zijn en als een sinterklaas worden aanzien.
Laat nooit blijken dat je rijk bent of dat je je veel kunt veroorloven. Schrijf je kind dat je er hard voor moet werken en sparen om te helpen. Laat je niet direct beïnvloeden door wat het kind vraagt. Soms worden die vragen door anderen ingefluisterd. En eens je zomaar geeft, blijven de vragen komen. Natuurlijk is geld voor lessen Engels belangrijk. Geld voor dokterskosten is erg nodig. Helpen is natuurlijk altijd mooi !
Stuur nooit veel geld of dure geschenken op: zoveel pakjes en omslagen gaan verloren ! Indien je geld opstuurt, doe dit via een internationaal postmandaat.
Pakjes opsturen is erg kostelijk. Koop hier geen nieuwe kleren om op te sturen: ter plaatse zijn die veel goedkoper. Natuurlijk kan je jouw kind heel blij maken met een briefje en enkele euro’s.