Voedselpakketten in Covid-19 crisis (09/2020)

In maart 2020 werd de wereld geteisterd door het Covid-19 virus.
Vele landen gingen in lockdown om de besmetting zoveel mogelijk in te dijken. Alle fabrieken en het openbaar leven werden lamgelegd. Ook Sri Lanka ontsnapte niet aan de coronamaatregelen.
Hier kreeg de bevolking het dubbel zwaar te verduren, want voor de meeste mensen geldt hier immers: geen werk, geen geld, geen eten. Daarom besloten wij om aan de armste gezinnen een voedselpakket te schenken. 198 families ontvingen 15 kg rijst, 2 kg dahl, 1 kg ajuin, 5 kokosnoten, 1 kg aardappelen, 500 g melkpoeder, 2 dozen makreel, 250 g thee en 2 stukken zeep.
De winkeliers brachten de benodigdheden om een pakket samen te stellen bij ons thuis. Wij verpakten alles in zakken en de volgende dag werden alle pakketten op 2 vrachtwagens en in de jeep geladen. De werklieden die mee de bedeling deden, kregen allemaal een doek, om hun mond en neus te bedekken en een paar gummi handschoenen.
Om 7 u. ’s morgens vertrok de karavaan om pas om 17.30 u. terug te keren. Alle pakketten werden in verschillende dorpen in en rond Mihintale uitgedeeld.
De bevolking waardeerde dit gebaar ten zeerste en was zeer dankbaar voor deze aangeboden hulp.